SVEČANO OBILJEŽAVANJE 700. OBLJETNICE LJEKARNE MALE BRAĆE

SVEČANO OBILJEŽAVANJE 700. OBLJETNICE LJEKARNE MALE BRAĆE

pod pokroviteljstvom

Predsjednice Republike Hrvatske

Hrvatskog sabora

Ministarstva zdravstva RH

Ministarstva kulture RH

Dubrovačko-Neretvanske županije

Grada Dubrovnika

 

  1. jubilej neprestanog djelovanja ljekarne Male braće bit će obilježen simpozijem u petak, 10. studenoga 2017., s početkom u 16,30 sati, u muzeju stare franjevačke ljekarne, te svečanom akademijom u subotu, 11. studenoga u Kazalištu Marina Držića.

Na simpoziju, „700 GODINA LJEKARNIŠTVA U DUBROVNIKU“, u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, u suradnji s Franjevačkim samostanom Male braće i ZU Ljekarnom Dubrovnik, bit će održana predavanja:  „Razvoj zdravstva u Dubrovniku” (Stella Fatović-Ferenčić), „Prvi zapisi o Dubrovačkom franjevačkom samostanu” (Zoran Perović); „Lokacije rada i neki važniji eksponati Ljekarne Male braće” (fra Stipe Nosić); „Istaknuti franjevci ljekarnici u Dubrovniku” (fra Josip Sopta); „Hospitali milosrđa u Dubrovniku” (Rina Kralj-Brassard) i „Ljekarništvo Dubrovnika od 13. do 18. stoljeća” (Neda Kovačić); „Doprinos Samostana Male braće u skrbi za potrebite” (fra Josip Sopta); „Ljekarna Caritas u Dubrovniku” (Pavica Obuljen) i „Donacije lijekova Općoj bolnici Dubrovnik” (Ljiljana Betica); „Kako je nastala Ljekarna Dubrovnik (1946.–1966.)” (Ivica Orešković); i „50 godina rada ZU Ljekarna Dubrovnik i pogled u budućnost” (Marija Bagović Lučić).

U subotu, 11. studenoga u 11 sati u Kazalištu Marina Držića bit će upriličena svečana akademija u prigodi proslave 700 godina Ljekarne Male braće.

Zbog ograničenog broja mjesta, događajima će se moći prisustvovati samo uz pozivnice.