Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

SVEČANO OBILJEŽAVANJE 700. OBLJETNICE LJEKARNE MALE BRAĆE

SVEČANO OBILJEŽAVANJE 700. OBLJETNICE LJEKARNE MALE BRAĆE

pod pokroviteljstvom

Predsjednice Republike Hrvatske

Hrvatskog sabora

Ministarstva zdravstva RH

Ministarstva kulture RH

Dubrovačko-Neretvanske županije

Grada Dubrovnika

 

  1. jubilej neprestanog djelovanja ljekarne Male braće bit će obilježen simpozijem u petak, 10. studenoga 2017., s početkom u 16,30 sati, u muzeju stare franjevačke ljekarne, te svečanom akademijom u subotu, 11. studenoga u Kazalištu Marina Držića.

Na simpoziju, „700 GODINA LJEKARNIŠTVA U DUBROVNIKU“, u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, u suradnji s Franjevačkim samostanom Male braće i ZU Ljekarnom Dubrovnik, bit će održana predavanja:  „Razvoj zdravstva u Dubrovniku” (Stella Fatović-Ferenčić), „Prvi zapisi o Dubrovačkom franjevačkom samostanu” (Zoran Perović); „Lokacije rada i neki važniji eksponati Ljekarne Male braće” (fra Stipe Nosić); „Istaknuti franjevci ljekarnici u Dubrovniku” (fra Josip Sopta); „Hospitali milosrđa u Dubrovniku” (Rina Kralj-Brassard) i „Ljekarništvo Dubrovnika od 13. do 18. stoljeća” (Neda Kovačić); „Doprinos Samostana Male braće u skrbi za potrebite” (fra Josip Sopta); „Ljekarna Caritas u Dubrovniku” (Pavica Obuljen) i „Donacije lijekova Općoj bolnici Dubrovnik” (Ljiljana Betica); „Kako je nastala Ljekarna Dubrovnik (1946.–1966.)” (Ivica Orešković); i „50 godina rada ZU Ljekarna Dubrovnik i pogled u budućnost” (Marija Bagović Lučić).

U subotu, 11. studenoga u 11 sati u Kazalištu Marina Držića bit će upriličena svečana akademija u prigodi proslave 700 godina Ljekarne Male braće.

Zbog ograničenog broja mjesta, događajima će se moći prisustvovati samo uz pozivnice.