Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

deseti jubilarni susret ministranata naše Provincije

2016 kraj godine 531

Ovogodišnji deseti jubilarni susret ministranata naše Provincije održan je od 15. do 18. lipnja na Košljunu. Susret je započeo u srijedu 15.lipnja u popodnevnim satima dolaskom i smještajem na otočić, zatim zajedničkom večerom te uvodnim programom (kratkim pregledom susreta u zadnjih deset godina). Slijedilo je pojedinačno predstavljanje ministranata i župa iz kojih dolaze te braće franjevaca: fra Božidara Šuštića, fra Tomislava Šanka, fra Diega Deklića, fra Gabrijela Škibole te fra Leopolda Mičića.

Zajedničko druženje te večeri je završeno prigodom za ispovijed u crkvi.

Dani provincijskog susreta bili su ispunjeni trenucima molitve, prigodnim katehezama o logu Godine milosrđa, svetom Leopoldu Bogdanu Mandiću te duhovnom pozivu, društvenim igrama, šetnji otočićem, kupanjem… Posebno je lijep i upečatljiv trag ostavio angažman ministranata na svakodnevnoj Euharistiji kroz čitanje i ministriranje.

Okupljeni ministranti iz naših župa i samostana iz Pule, Rijeke, Zadra, Trogira i Rožata, njih dvadeset petorica,  bili su zadovoljni mogućnošću zajedničkog druženja i boravka na posebnom mjestu ljepote i duhovnosti kao što je Košljun.

Susret je zaključen ručkom  u subotu 18. lipnja nakon čega su se sudionici uputili svojim domovima, uz želju za ponovnim okupljanjem dogodine.