Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

deveti susret zborova provincije sv. jeronima

270

U Samostanu sv. Antuna u Puli održan je od 18. do 19. listopada deveti susret zborova mladih Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru. Na susretu je sudjelovalo četiri zbora mladih: Zbor Župe sv. Antuna iz Pule uz pratnju župnika fra Tomislava Hrstića, Zbor Župe sv. Nikole Tavelića iz Rijeke uz pratnju župnika fra Božidara Šustića, Zbor Župe Presvetog Srca Isusova iz Zadra s voditeljem fra Gabrijelom Škibolom te Zbor mladih koji se okupljaju u Samostanu sv. Frane u Zadru u pratnji fra Tomislava Šanka . Bilo je prisutno pedesetak mladih koji u svojim župama i samostanima pjevaju i animiraju Sveta Misna slavlja.

Susret je započeo u subotu popodne pripremama i uvježbavanjem za večernji koncert. U 18.30 sati mladi su animirali i zajedno s vjernicima molili krunicu. Meditacije prije svakog otajstva odnosile su se na Misijsku nedjelju te su bile protkane citatima svete Majke Tereze. Nakon krunice, uslijedila je Sveta Misa koju je predslavio naš mladomisnik fra Bojan Rizvan u koncelebraciji s ostalim animatorima susreta i gvardijanom fra Matom Trinajstićem. U pobudnoj homiliji koja se je odnosila na blagdan sv. Luke, fra Bojan je istakao kako navještaj Božje riječi i Evanđelja, da bi uistinu bio autentičan, uvijek mora dolaziti iz molitve, nerijetko biva praćen razočaranjem, ali u konačnici donosi mir kao plod služenja Božjem poslanju.

Nakon Svete Mise svaki je zbor izveo po dvije duhovne pjesme. Koncert je završen zajedničkom pjesmom i dodjelom zahvalnica za sudjelovanje.

U nedjelju su svi mladi pjevali na Svetoj Misi u 12 sati koju je predslavio župnik Župe sv. Antuna u Puli fra Tomislav Hrstić. Sveto Misno slavlje prenosilo se i putem lokalne televizije. Fra Tomislav je u prigodnoj propovijedi istakao važnost misija te u poruci Evanđelja naglasio važnost Božje blizine iz koje izlazi svaka misija tj. poslanje prema onima daleko, ali i onima koje svakodnevno susrećemo. Jedino onaj tko je uistinu blizu Bogu može na pravi način biti blizu i bratu čovjeku, zaključio je fra Tomislav.

Nakon svečanog ručka svi su  sudionici pošli svojim kućama bogatiji za još jedno lijepo iskustvo zajedništva, molitve, pjesme i mladenačke vedrine.

http://youtu.be/ADYqQBlrW_8