Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Dvojica braće obnovila misionarski mandat

U crkvi Svete Marije Posrednice dvojica braće fra Radoslaw Kepczynski i fra Natale Fiumano, obnovila su svoje misionarske mandate. Prvi pripada provinciji Sv. Marije od anđela u Poljskoj, a odlazi kao misionar u Kamerun, gdje je u nastajanju nova zajednica Reda. Drugi je iz provincije Sv. Karla Boromejskog sa sjedištem u Milanu te odlazi u Kustodiju Maroko.

Mandat je podijelio novi generalni ministar fra Michael Perry koji je molio ovako: “Izlij Gospodine svog Svetog Duha na ovu našu braću koju si pozvao u misije. Učini da budu hrabri navijestitelji Evanđelja, nosioci tvoje ljubavi u svijetu i vjerni svjedoci uskrsnuća Tvoga Sina. Raspeti i Evanđelje neka ih prate na stazama čovječanstva da bi postali nada novoga svijeta.”

Bratstvo Kurije, zajedno s vjernicima, ispratili su nove misionare koji su upravo završili pripremu u Bruxellesu. Bili su nazočni i fra Didier Van Hecke, gvardijan bratstva u Bruxellesu, fra Gianfrancesco Sisto, koordinator u Bruxellesu i fra Rufino Maryjka, provincijalni ministar fra Radoslawa. Neka ih prati Božji pogled i zaštita.