Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Frate Alessandro – Glas radosti

friar_lisinski-szd-570x270

Star produkcija u suradnji s našom Franjevačkom provincijom sv. Jeronima u sklopu promocije duhovnih zvanja, predstavlja jedinstveni duhovni glazbeni doživljaj na koncertu Fra Alessandra iz Assisija, karizmatičnog fratra anđeoskog glasa, čije su izvedbe suvremene i tradicionalne duhovne i sakralne glazbe u manje od godinu dana osvojile srca publike širom svijeta. Glazbeni kritičari su ga prozvali „Glasom iz Assisija“, a svoju poruku ljubavi iz rodnog grada donosi hrvatskoj publici premijernim koncertom 25. veljače u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“.

Mike Hedges, renomirani glazbeni producent poznat po radu sa zvučnim imenima poput grupe U2 i The Cure, zaslužan je što je ovaj skromni fratar sa svojim talentom i glasom iz bazilike Santa Maria degli Angeli i rodnog Assisija krenuo u svijet. Tako je debitantski album tenora Fra Alessandra koji nosi naziv „Voice from Assisi“ objavila krajem prošle godine renomirana svjetska diskografska kuća Decca, a uslijedio je aktualni božićni album „Voice of Joy“.

Fra Alessandro iz Assisija s albumom „Voice of Assisi“ gotovo je preko noći postao prava glazbena senzacija glazbene industrije. Album je u rekordnom roku dospio do prvog mjesta ljestvice klasičnih albuma u Velikoj Britaniji.

Oba studijska albuma Fra Alessandra snimana su u kultnom studiju Abbey Road u Londonu. Na njima se nalaze nezaboravne interpretacije pjesama Panis Angelicus, Ave Maria, Pater Noster, Alto E Glorioso Dio, originalnu temu skladatelja Paula Mealora Le Dio Lodi Altissimo temeljenu na molitvi sv. Franje Asiškog, kao i novootkriveno djelo talijanskog skladatelja Vincenza Bellinija O Tantum Ergo Sacramentum koje će publika imati prilike čuti uživo na prvom hrvatskom koncertu Glasa iz Assisija – Fra Alessandra, 25. veljače u zagrebačkoj dvorani „Vatroslav Lisinski“.

Sva braća koju su zainteresirana za koncert mogu se poradi rezervacije karata javiti u tajništvo provincije.