Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Izdana knjižica Sluge Božjega fra Ive Perana “Oče, evo ti moje srce!”Vrijeme korizme posebno je prikladno za naše promišljanje o pomirenju i o sakramentu svete ispovijedi. U tu svrhu upravo je objavljena mala knjiga sluge Božjega fra Ive Perana, franjevca i glazbenika, redovnika sveta života, koji je godine 2003. umro u samostanu Svetog Ante na Poljudu u Splitu, a tijelo mu je pokopano na Košljunu (otok Krk), sada smješteno u posebno uređenu grobnicu samostanske crkve, gdje se veoma časti.

Fra Ivan Peran ostavio je veliki trag u crkvenom pjevanju, u propovijedanju i slavljenju Boga na različite načine. Između ostaloga, mnogo je pisao o duhovnom življenju vjere, pa je Ured za njegovo proglašenje blaženim i svetim sabrao njegove najljepše tekstove o pomirenju s Bogom i s bližnjim, čak i s Božjom prirodom. Njegovo zrcalo življenja vjere bile su Božje zapovijedi, poznate kao Deset Božjih zapovijedi, i, još naglašenije, Kristova nova zapovijed, Zapovijed ljubavi.

S knjižicom Sluge Božjega fra Ive Perana – Oče, evo ti moje srce! – bolje ćete duhovno živjeti korizmu i pripremiti se za radosno slavlje uskrsnih blagdana. Ne oklijevajte uzeti knjižicu za sebe i za druge, a Vaš mali prilog od 35 kn po primjerku neka bude za veliki rad Ureda za proglašenje blaženim našega fra Ive Perana.

Knjižicu možete nabaviti na adresi.

Ured (Vicepostulatura) Sluge Božjega fra Ivana Perana

Poljudsko šetalište 2 – Poljud

Tel. 021/380-713 – Mob. 095/871-41-69