Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Najava: Oblačenje franjevačkih novaka

oblačenje

U petak, 26. kolovoza 2016. godine, u Franjevačkom samostanu na Trsatu u 20 sati u krugu zajednice održat će se oblačenje novaka Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, te novaka Provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru. Ulazak u naše provincijsko bratstvo oblačenjem će označiti fra Matija Jurišić i fra Mauricio Jakus.

Fra Matija Jurišić rođen je 11. studenog 1984. godine u Splitu. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje završio je u Splitu, gdje se nakon dužeg razmišljanja odlučuje za franjevački poziv kojeg ostvaruje ulaskom u postulaturu u Zadru.

Fra Mauricio Jakus rođen je 9. prosinca 1985. godine u Puli. Odrastao je u Pazinu gdje je pohađao Osnovnu školu, nakon koje odlazi u Srednju školu u Poreč. Nakon mature 2004. godine upisuje stručni studij mediteranske poljoprivrede na riječkom Veleučilištu u Poreču gdje diplomira 2008. godine. Nakon zaposlenja u Žminju, Mauricio se nakon dužeg razmišljanja odlučuje za franjevački poziv kojeg ostvaruje ulaskom u postulaturu u Zadru.

Našu braću novake Matiju i Mauricija preporučamo u molitve, a njima, želeći mir i ustrajnost, čestitamo na spremnosti ostvarenja njihove odluke u nasljedovanju Krista po primjeru sv. Franje!