Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Odgovor Generalnog ministra na Provincijalovu čestitku

Fr.-Michael-Perry

Poštovani ministre: Gospodin ti dao mir!
Želim ti zahvaliti na tvojem pismu, u kojem se raduješ mom izboru za Ministra i Slugu Reda Male braće. S tim riječima zahvale, upućujem ti najbolje želje, tebi i svoj braći Provincije svetog Jeronima, sestrama Klarisama i cijeloj Franjevačoj obitelji.

Iskoristimo ovo vrijeme da nastavimo predano živjeti Evanđelje, naš Oblik života, u bratstvu i malenosti, kako nas uči naš blaženi Otac Franjo. Upravimo naša srca i misli uvijek Bogu, jer je on jedini Svemogući. Iziđimo iz naše udobnosti da bi prije nego riječju naviještali životom, ne zaboravljajući istovremeno Riječ, koja je Evanđelje.
Trudimo se oko temeljnog i trajnog odgoja i promicanja zvanja. Naš život je lijep, to je život spasenja i svetosti. Obratimo naša srca Gospodinu, dopustimo mu da oblikuje naše življenje kako bi uvijek i u svemu imali Njegove osjećaje.
Služimo siromašnima kao siromašni, što smo i sami postali po zavjetima, i ne zaboravimo najzadnje koji su naši gospodari. Gradimo strukturu provincije na način da bude uvijek na službu Bogu i ljudima.

Svim članovima Provincije, na poseban način braći koja su bolesna i slaba, Siromašnim Sestrama Svete Klare i svim članovima OFS-a, podjeljujem blagoslov Serafskog Oca Svetog Franje.
Vaš Ministar i sluga,

fra Michael Perry.