Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Pismo filipinskog provincijalnog ministra

 

Dragi brate Michael, draga braćo Reda, te braća i sestre iz franjevačke obitelji,

Mir i dobro!

Siguran sam da ste pratili razvoj s tragičnim posljedicama razornog tajfuna Haiyan Yolanda. Kao što znate, nedavno smo također bili pogođeni potresom u Bohol i Cebu otocima u našoj zemlji. Na istim mjestima tajfun je dosegao kopno što je rezultiralo devastacijom. Naša zemlja je u žalosti za sve one koji su izgubili svoje živote. Ttisuće preživjelih su bez krova nad glavom i kopaju grčevito u potrazi za hranom i vodom. Prvi pokušaji spašavanja su počeli, ali je vjerojatno da će se pokazati uzaludnim jer je pogođeno područje vrlo veliko i teško pristupačno.

Regija koja je u pitanju je nažalost dio franjevačke kustodije OFM ” Sveti Antun Padovanski ”  gdje su braća smještena na četiri glavna otoka ( Samar , Leyte , Biliran i Cebu ) teško pogođenih tajfunom . Imali smo velikih poteškoća kako bi ostali u kontaktu s njima jer su mnogo dana komunikacijske linije bile uništene . Samo prije nekoliko dana smo počeli doznavati vijesti o njihovoj situaciji .

Ja opet pozivam svu braću da mole za nas i pošalju eventualnu pomoć.

Zahvaljujem vam, dragi fra Mchaele, kao i mnogoj braći i sestrama Franjevačke obitelji u svijetu koje su nam pokazali svoju ljubav i svoju solidarnost i bliskost. To je doista velika utjeha . Zahvaljujemo Vam iz dubine naših srca .

bratski ,

 

LINO Gregorio V. REDOBLADO , OFM

provincijalni ministar na Filipinima

____

 

Kao što možete pročitati u dopisu provincijalni ministar na Filipinima govori o situaciji koja je strašna. Oni koji su preživjeli tajfun potrebni su bilo kakve pomoći, ali napori su do sada su često onemogućeni zbog teškoća u transportu. Mnogi ljudi su pisali i pitali što se može učiniti. Odlučili smo otvoriti namjenski račun ovdje u našoj Generalnoj kuriji za usmjeravanje sredstava za našu braću i sestre u Filipinima. Ako se želite uključiti u ovaj projekt spašavanja, možete poslati svoje donacije preko podataka dostavljenih vašoj Provinciji.

 

Hvala vam puno za velikodušnost. Pozivamo vas da se sjetite u svojim molitvama svih onih koji su pogođeni ovom strašnom katastrofom .

 

U Kristu,

Fra Michael A. Perry , OFM

Generalni ministar

————-