Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Preminuo fra Berislav Ostojić

fra Berislav

U 23.30 sati na dan 15. kolovoza 2015. Gospodin je u svoj nebeski dom pozvao našeg voljenog fra Berislava Ostojića člana Franjevačke provincije svetog Jeronima, misionara u Argentini, župnika u Jose Ingenierosu.
Umro je okrijepljen svetim sakramentima na dan Uznesenja BDM na nebo te tako stigao zajedno s anđelima i svetima na njeno nebesko slavlje.

Zadnje su mu riječi bile izgovorene na materinjem hrvatskom jeziku: “Djevice Sveta pomozi mi!”.

Obred sprovoda te Sveta Misa za dragog nam pokojnika služit će se u ponedjeljak 17. kolovoza u 10.30 sati na mjesnom groblju u Jose Ingenierosu.

Molite se za njegov vječni počinak. Hvala Vam.

fra Ostojić Jordan OFM

 

Fra Berislav je praktički cijeli život proveo u Argentini. Rođen je 9.12.1945. u progonstvu u Austriji nakon drugog svjetskog rata te se sa roditeljima nastanio u Argentini, Buenos Aires.

Kako su tamo djelovali fratri naše provincije, ušao je kao kandidat u novicijat 20.12.1964. Svečane zavjete u Redu Male braće položio je 21.12.1969., a za svećenika je zaređen 20.05.1971. godine. Obavljao je mnoge pastoralne službe, a između ostalog je bio i stalni ispovjednik nadbiskupa Buenos Airesa, Jorge Maria Bergoglia, današnjeg pape Franje.

Svoj je život dovršio u službi župnika u Jose Ingenierosu u Argentini na dan 15. Kolovoza 2015. Godine.