Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Susret slavenskih Konferencija provincijalnih ministara

rama

U organizaciji dviju slavenskih Konferencija provincijalnih ministara OFM (KPMOFM) u franjevačkom samostanu u Rami – Šćitu od 23. do 25. rujna održava se susret Južnoslavenske konferencije provincijalnih ministara OFM i Sjevernoslavenske konferencije provincijalnih ministara na temu „Franjevačka formacija i suradnja među Konferencijama”. Prvog dana, 23. rujna, susret je počeo u popodnevnim satima pozdravima predsjednika obiju Konferencija, fra Lovre Gavrana (JKPMOFM) i fra Rufina Maryjka (SKPMOFM). Fra Ernest Siekierka održao je prvo predavanje “Stanje Reda pred Plenarno vijeće Reda”. Nakon odmora održane su zasebne sjednice dviju Konferencija, a nakon odmora slavljena je misa s Večernjom. Nakon večere sudionici su razgledali samostansku crkvu i samostanski etnografski muzej “Ramnska kuća”
Drugog dana, 24. rujna nakon mise s Jutarnjom slavljene u crkvi zajedno sa župljanima prvi radni susret počeo je s temom “Priprema za Plenarno vijeća Reda OFM”. Nakon odmora tema drugog susreta bila je “Početna i trajna formacija” . Popodne se održava treći susret s temom “Priprema za skupštinu UFME”, a nakon odmora je četvrti susret, na dnevnom redu su – Zaključci. Radni dan završava Službom čitanja i Večernjom.
U srijedu 25. rujna posjet je franjevcima u Mostaru i Školskim sestrama franjevkama Krista Kralja u Bijelom Polju, te Međugorju.