Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Dobrotvorna večer u Buenos Airesu

30438

U Hrvatskom katoličkom središtu sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu u subotu 9. kolovoza održana je dobrotvorna večer s koje su prihodi namijenjeni obnovi unutrašnjosti bogoštovnog prostora Središta.

Na večeri se okupilo više od dvjesto Hrvata iz Buenos Airesa. U programu su sudjelovale glazbene skupine Hrvata koje djeluju u glavnom argentinskom gradu. Program su počeli polaznici Male škole koji su izveli više dječjih i domoljubnih skladbi. Glazbenim izričajem predstavili su se i mladi, kao i ženska klapa Valovi i muška klapa BA. Program je završen sakralnim pjesmama u izvođenju zbora Hrvatskoga katoličkog središta sv. Nikole Tavelića.

U zahvalnoj riječi hrvatski dušobrižnik u Buenos Airesu fra Josip Peranić istaknuo je važnost Središta za sve Hrvate. Smisao ove kuće upravo je u tome, vrata su uvijek otvorena svima, svim Hrvatima, svima onima koji su potomci Hrvata, svima onima koji u svojim venama osjećaju da im teče hrvatska krv. Dakle, kako za starosjedioce, tako i one koji dolaze, a ne znaju možda toliko o Hrvatskoj, “mi smo ovdje da bi ih poučili o hrvatskoj povijesti koja nije od danas i onim čime se ponosimo da već 1400 pripadamo Kristu, rekao je Peranić.

Sve je pozvao na zahvalnu molitvu Bogu “za ovo mjesto koje nam je dano i za ovu zemlju koja nas je primila”. Večer je nastavljena u zajedničkom blagovanju i pjesmi.