Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Duhovna obnova za zvanja na Voštarnici

Program duhovne obnove za nova duhovna zvanja u župi Presvetog Srca Isusova započeo je prigodnim nagovorom fra Tomislava Šanka i fra Bojana Rizvana o duhovnom pozivu ističući kriterije za prepoznavanje duhovnog zvanja, te ljepotu nasljedovanja Isusa iz Nazareta. Pred oko dvadesetak mladih srednjoškolaca i studenata te nekolicine zrelijih mladih osoba, fra Tomislav je istaknuo kako je za odgovor na duhovno zvanje potrebno izaći iz sigurnosti vlastitoga života i zakoračiti u avanturu koju on pruža. Osim potrebe odvažnosti, fra Bojan je u nastavku nagovora naglasio određene strahove poput neslobode, nesposobnosti, nedovoljne ljudske sigurnosti, neuspjeha s kojima se potrebno suočiti te kako nijednu veliku životnu situaciju ne treba donositi u strahu, nego u jasnoći koju nam daje Božja riječ. Nakon izlaganja fra Tomislava Šanka, svoje svjedočanstvo poziva i odgovora na nj dali su sjemeništarac Pavle Ivić i postulant Dario Kaurin, ističući kako zahvaćenost Božjim glasom ne dopušta da pobjegnemo od njega, a taj glas od nas očekuje konkretne odgovore.

Po završetku, svi sudionici duhovne obnove sudjelovali su na Svetoj Misi koju je predslavio fra Tomislav Šanko uz suslavlje župnika fra Anselma Stulića. U homiliji je istaknuta vrijednost poziva sv. Mateja otkrivajući njegov odgovor kao izvor hrabrosti za naš odgovor na Božji poziv u današnjem svijetu i u našim odnosima koje gradimo. Odmah poslije Mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim koje je predvodio fra Bojan meditirajući na isti tekst Evanđelja.
U nedjelju, 17. veljače, tijekom jutra i večeri, na svim liturgijskim slavljima svoje su svjedočanstvo odgovora na poziv izrekli sjemeništarac Pavle Ivić, postulant Dario Kaurin i fra Bojan Rizvan naglašavajući važnost potrebe molitve za duhovna zvanja koji je jedan od kriterija i pokazatelja ljubavi prema Crkvi i Gospodinu. Misno slavlje na kojem se okuplja više mladih u 12 sati predvodio je fra Tomislav Šanko, te je u prigodnoj propovijedi uz čitanja prve korizmene nedjelje predočio ljepotu nasljedovanja Krista unatoč brojnim kušnjama koje nam omogućuje potvrditi svoj izbor i tako zajamčiti svoju ljubav. Na kraju samog slavlja Pavle, Dario i fra Bojan izrekli su svoje svjedočanstvo hoda za Gospodinom. Po svršetku Misnoga slavlja zajedničko bratsko druženje nastavljeno je za obiteljskim stolom.