Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

fra bernardin dobio nagradu za životno djelo

berto zadar

Danas je održana sjednica Gradskog vijeća Zadra na kojoj je dio uzvanika ostao bez mjesta u zadarskom kazalištu

Osim što nikada nije bilo više sudionika službenog obilježavanja Dana grada Zadra, većina se složila i kako nikad bolji nije bio program. Tome treba dodati i govor gradonačelnika Božidara Kalmete koji je također bio pomno sastavljen.

– Zadru su potrebni sposobni ljudi, svaki pojedinac, kako bi bili hrabri i ponosni u stvaranju onda kada je najteže, poručio je Kalmeta. On je podsjetio na to kako je Zadar grad u kojem je dobro da ima samokritike, ali važno da se upravlja s vizijom. Često smo bili izloženi omalovažavanju jer smo hrabro učinili nešto prije drugih, a teško je dokazati kako je to put u boljitak, istaknuo je Kalmeta.

Zadar je, prema njegovim riječima postao iznadprosječni hrvatski grad. Zahvaljujući odličnim projektima najviše smo izvukli novaca iz EU fondova, pohvalio se Kalmeta i dodao kako je obnova Kneževe palače izabrana među 144 projekta. Zadarski gradonačelnik najavio je kako će se iduće godine tražiti 250 milijuna kuna za gradnju sekundarne kanalizacije, a već bi se dogodine trebali pojaviti investitori za neke od projekata koji su ponuđeni na sajmu nekretnina u Münchenu.

Najveći pljesak publike u zadarskom kazalištu dobio je Ivo Učo Pulanić, dobitnik nagrade za životno djelo. Tu je nagradu dobio i dr. sc. fra Bernardin Škunca, koji se zahvalio podužim govorom u ime laureata.

berto 2

Dobitnici Nagrade Grada Zadra su Klasična gimnazija Ivana Pavla II. u Zadru, čiji je zbor završio današnju sjednicu, Ante Rados, Slavica Kovač, Zavod za javno zdravstvo Zadar i Marija Šarić Ban.

Predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega uručio je Grb Grada Zadra posthumno za Josipa Bumbu Bajla, Udruzi osoba oštećenog sluha Zadar i prof. Edinu Kadiću. Grb Gradonačelnika dobila je i udruga vodiča Donat, te pjevači Rikardo Relja i Renato Perović – poznatiji kao duo “Gitman”.