Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

fra leopold položio ispovijest vjere i dao izjavu prije đakonata

20141121_100234_8_bestshot

Fra Leopold Mičić je jučer 21.11.2014. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zadru, zajedno s još dvojicom kandidata za đakonsko ređenje, položio Ispovijest vjere i dao Izjavu prije đakonata.

IZJAVA PRIJE ĐAKONATA

Budući da se približuje vrijeme svetog Ređenja, i pošto sam stvar pred Bogom savjesno ispitao, ja potpisani LEOPOLD MIČIĆ prikazao sam Provincijalu molbu, da primam red đakona, te uz zakletvu izjavljujem:

da nisam ni od koga natjeran, ni prisiljen i da ne primam iz straha ovaj sveti Red, nego ga svojevoljno odabirem i potpuno slobodnom voljom hoću, jer osjećam i znam, da me je uistinu Bog pozvao.

 Izjavljujem, da su mi poznate sve obveze i ostalo, što iz svetoga Reda proizlazi, i to sve hoću i namjeravam primiti s odlukom, da ću sve kroz cijeli svoj život uz Božju pomoć najsavjesnije izvršavati.

Izjavljujem, da osobito dobro shvaćam, što zakon celibata sa sobom nosi, i odlučujem s pomoću Božjom ovaj zakon dragovoljno ispuniti i nepovrijeđeno čuvati sve do zadnjeg dana svog života.

 Napokon iskreno obećavam, da ću se uvijek, prema propisima svetih kanona, najposlušnije pokoravati svemu, što mi starješine zapovjede, ili crkvena stega traži; da sam pripravan i riječju i djelom davati krepostan primjer tako da od Boga zaslužim nagradu, što sam primio ovu službu.

Ovo obećavam, zavjetujem se i kunem, tako mi Bog pomogao i ova sveta Evanđelja, koja svojom rukom dotičem.