Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Generalni ministar Reda manje braće u vizitaciji franjevačkoj provinciji sv. Jeronima u Hrvatskoj

general u zadru

Generalni ministar Reda Manje braće fra Michael A. Perry posjetio je Franjevačku provinciju sv. Jeronima u Hrvatskoj od 15. do 18. listopada 2015. Posjet je započeo u Splitu. Zajedno s generalnim definitorom fra Ivanom Sesarom, provincijalom fra Andrijom Bilokapićem i tajnikom Provincije fra Tomislavom Šankom posjetio je samostan sv. Ante Padovanskog u Splitu. Poslijepodne istog dana, Generalni ministar je posjetio sjedište Provincije u Zadru. Sljedećeg dana je održan prvi dio susreta s braćom iz Provincije. Susret je započeo u 9.30 u samostanu sv. Frane u Zadru, koji je  najstariji franjevački samostan izvan Italije.

Bilo je prisutno 26 fratara iz Provincije sv. Jeronima, zajedno s Generalnim ministrom i generalnim definitorom, koji je bio moderator susreta. Tema susreta bila je: “Budućnost Provincije sv. Jeronima”. Susret je protekao u duhu otvorene i bratske rasprave. Nakon susreta generalni definitor je predvodio svetu misu u koncelebraciji sa svim okupljenim fratrima, uključujući generalnog ministra i provincijala.

Generalni ministar je u propovijedi naglasio da se ne treba bojati preuzeti teške odluke prepuštajući se Bogu i Njegovoj volji. Sljedećeg dana Generalni ministar je posjetio južni dio Provincije. Susret je održan u Dubrovniku, s istom temom kao prethodnog dana. Poslijepodne su se Generalni ministar, generalni definitor i generalni delegat za međuprovincijsku suradnju susreli s članovima Uprave Provincije sv. Jeronima pri čemu su naznačili neke točke za sljedeći provincijski kapitul koji će se održati nakon Uskrsa sljedeće godine.

unnamed

unnamed (7)

 

unnamed (6)

unnamed (5)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (1)