Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Održan sastanak provincijskih tajnika za formaciju i studij

U franjevačkom samostanu u Splitu na Trsteniku održan je, u petak, 24. svibnja 2013. godine s početkom u 17.00 sati, sastanak provincijskih tajnika za formaciju i studij JKPMOFM. Na sastanku su sudjelovali provincijski tajnici za formaciju i studij: fra Ljubo Kurtović (Mostar), fra Marinko Pejić (Sarajevo), fra Domagoj Runje (Split), fra Stipe Nosić (Zadar) i fra Darko Tepert (Zagreb). Sastanku je predsjedao fra Joško Kodžoman, u ime provincijala JKPMOFM.

Nakon molitve fra Joško Kodžoman je pozdravio prisutne tajnike za FS i rekao kako je fra Arko Andraž (Ljubljana) iz opravdanih razloga odsutan.
Prva tema sastanka, sukladno zaključku JKPMOFM, bila je organizacija susreta svih gvardijana i ekonoma Južnoslavenske konferencije provincijalnih ministara. Taj susret će se održati u Sarajevu (4. rujna 2013.) i u Samoboru (11. rujna 2013.). Gvardijani i ekonomi mogu izabrati ili Sarajevo ili Samobor. Na sastanku je dogovoren program i obveze u organizaciji susreta. Sudionici tih susreta bit će na vrijeme obaviješteni o svim detaljima.
Druga točka radnog dijela sastanka bila je izrada Ratio formationis za svaku provinciju. Tajnici će, sukladno zaključku, do 20. srpnja 2013. pripremiti nacrt Ratio formationis na temelju predloženog teksta. Na kraju sastanka sudionici su se osvrnuli na prijedlog Pravilnika Međuprovincijskog tajništva za formaciju i studij JKPMOFM. Sastanak je završio molitvom.