Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Pismo tajnika Plenarnog vijeća Reda

 

Tajnik Plenarnog vijeća Reda OFM fra Siniša Balajić uputio je pismo svim članovima Franjevačkog reda.

Informacije o Plenarnom vijeću Reda dostupne su na internet adresi www.ofm.org/CPO2013.

Plenarno vijeće Reda
Sljedeće Plenarno vijeće Reda održat će se u Poljskoj od 17. do 30. studenog 2013. u Konstancin – Jeziorna (Varšava), u „Centrum Animacji Misyjnej” otaca Palotinaca.
Program Plenarnoga vijeća predviđa razmišljanja o raznim temama i njihovo produbljenje; te se teme odnose posebno na sadašnje prilike Reda. Središnja tema promatra broj i metodu izbora Generalnih definitora (usp. Kapitul 2009., mandat 45). Odluka Plenarnog vijeća o toj temi imat će odlučnu snagu, a stupit će na snagu, ad experimentum, na slijedećem Generalnom kapitulu 2015. (usp. Kapitul 2009., mandat 45. i 46.).
Druge razne teme, koje predviđa program i o kojima će se raspravljati na Plenarnom vijeću odnose se na trenutno stanje Reda imajući u vidu pristigle rezultate odnosnih Komisija koje je imenovao Generalni Definitorij prema mandatu Generalnog kapitula 2009. (usp. Mandat 14 i 48). Osim toga, generalni ministar će predstaviti konkretne prijedloge koji se odnose na druge strukture (usp. Pismo saziva).
S obzirom na važnost ovoga Plenarnog vijeća molimo Gospodina da prati, kako sudionike Plenarnoga vijeća tako i svu braću Reda po zagovoru Blažene Djevice Marije i našeg Serafskog Oca Franje, da ovo Plenarno vijeće donese plodove koji će povećati našu vjeru, odanost i ustrajnost.
Bratski!
Fra Siniša Balajić,
tajnik Plenarnoga vijeća