Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

susret ministranata na Košljunu

DSC_0744

Susret ministranata naše Provincije održan je ove godine u samostanu Navještenja Marijina na otoku Košljunu od 16. do 20. lipnja 2014. Susret su vodili i organizirali mladi fratri naše provincije: Fra Tomislav Hrstić, fra Božidar Šustić, fra Diego Deklić, fra Gabrijel Škibola i fra Tomislav Šanko. Sudjelovali su ministranti iz župe Punat, Voštarnica-Zadar, Rijeka i Pula. Skupilo se 25 ministranata od šestog razreda  do osmog razreda osnovne škole.

Ministranti su uz pomoć voditelja nastojali produbiti svoje zvanje ministranta kroz svakodnevnu Svetu Misu, molitvu, duhovne nagovore te rad po grupama. Uz sve to, bilo je vremena i za igru, nogomet, druženje i kupanje.

Dječaci su se upoznali s likom svetog Tarzicija i svetog pape Ivana Pavla II te likovima apostola. U radu po grupama iznijeli su svoja osobna zapažanja onoga što ih se najviše dojmilo iz odslušanih kateheza.

U sportsko natjecateljskom programu u kojemu su svi, bez iznimke sudjelovali, došla je do izražaja kolegijalnost i borbenost.

U četvrtak smo proslavili svetkovinu Tijelova u župnoj crkvi u Puntu te u svečanoj procesiji obišli staru mjesnu jezgru.

Našoj braći na otočiću još jednom zahvaljujemo na ukazanom gostoprimstvu. Oni su nam ujedno bili i vodiči po otočiću te su nas upoznali s njegovom poviješću i znamenitostima.

Otočić Košljun napustili smo obogaćeni jedinstvenim duhovnim iskustvom i novim prijateljstvima.