Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

svećeničko ređenje fra Bojana Rizvana i Denisa Žuškina u Krku

redenje 078 fra

Polaganjem ruku krčkog biskupa i posvetnom molitvom Crkve, u katedrali Uznesenja Marijina u Krku, zaređeni su za svećenike u subotu 28. lipnja 2014. đakoni fra Bojan Rizvan i vlč. Denis Žuškin. U zajedništvu s biskupom koncelebrirali su pedestorica svećenika, a skladna i svečana liturgija ređenja ispunila je katedralu mnoštvom vjernika, hodočasnika iz Lošinja, Linardića, Rijeke, rodnih župa ređenika, rodbinom i prijateljima te bogoslovima i ministrantima.

redenje 107 fra

Kroz dijelove liturgijskog slavlja vjernike je vodio i tumačio mons. Anton VALKOVIĆ.

Osvrnuvši se na liturgijska čitanja biskup je u homiliji istaknuo veličinu i poniznost apostola Petra i Pavla te kriterij poslušnosti kao odlučan za procjenu spremnosti kandidata za svećeničko ređenje.

redenje 147 fra

Nakon homilije ređenici su iskazali svoju spremnost i obećali poslušnost svom biskupu i njegovim nasljednicima. Središnji dio obreda bilo je polaganje ruku i posvetna molitva, a uslijedili su obredi: oblačenje svećeničkog ruha – misnice, pomazanje ruku sv. uljem krizme, predaja kruha i vina te cjelov mira.

redenje 250 fra

Cjelovom mira subraće svećenika, koji su se okupili na ovom slavlju, završio je obred ređenja te se Sveta Misa nastavila po uobičajenom redu, a u njoj su ređenici po prvi put sudjelovali kao svećenici.

Na kraju mise ređenicima su čestilatili mladi i zbor djece župe Krk “Kapljice”.