Franjevačka provincija
Sv. Jeronima

Ulazak u postulaturu

DSC_0848

Na blagdan Rana Sv. Franje, 17. rujna 2013. u našem Samostanu Sv. Frane u Zadru, za vrijeme molitve Srednjeg časa, upriličen je obred primanja u postulaturu. Obredu su nazočili svi članovi Samostana Sv. Frane te naša braća s Voštarnice, fra Anslemo Stulić i fra Gabrijel Škibola.

Provincijal fra Andrija Bilokapić primio je petoricu novih postulanata. Postulanti koji će provesti sljedeću godinu u samostanu u Zadru su: Ante Klanac (Posedarje), Mladen Kovačević (Županja), Nikola Čituljski (Rijeka), Pavle Ivić (Đulovac) i Tvrtko Krželj (Split).

Fra Andrija je započeo obred pobudnim riječima te nam je fra Leopold Mičić pročitao odlomak iz Spisa Sv. Franje. Odgojitelj postulanata, fra Tomislav Šanko, prozvao je kandidate nakon čega su svaki ponaosob odgovorili: „Evo me!“ i pristupili izricanju molbe za pripuštanje u postulaturu. Potom je fra Andrija uručio postulantima knjigu Evanđelja i franjevački znak Tau te izrekao sljedeću molitvu:

Molimo te, Gospodine,

pogledaj na ove svoje službenike

i u srce im ulij Duha svoje ljubavi

da po tvojoj milosti

uzmognu sačuvati odluku evanđeoskog života.

Po Kristu Gospodinu našem.

 

Nakon svečanog blagoslova, svi prisutni pružili su postulantima znak mira i poželjeli im ustrajnost. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje te svečani bratski objed, kako i priliči današnjoj prigodi. Napominjemo da je danas fra Leopold proslavio svoju desetu godišnjicu od polaganja svečanih zavjeta te je ovo bila lijepa prilika da se i njemu čestita. Našu je zajednicu danas napustila i naša kuharica sestra Antonija kojoj smo zahvalili za ljubav i požrtvovnost te joj poželjeli obilje blagoslova na novoj dužnosti u Sinju.

.